Új Krémes katonák, önnél melyikük nyerne?

Zöldfuszeres ínyenckrém

Hozzávalók

500 g Rama margarin, fél csokor petrezselyem, fél csokor bazsalikom, fél csokor oregánó, fél csokor kakukkfű, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál bors, 4 gerezd fokhagyma, fél csokor metélőhagyma (A friss fűszernövények szárított formában is helyettesíthetők.)

Elkészítés

A margarint habosra verjük. A zöldfűszereket, a fokhagymát és a metélőhagymát finomra vágjuk. Ezeket beletesszük a margarinba és ízesítjük sóval, borssal.

Rózsaborsos ínyenckrém Takler módra

Hozzávalók

250 g Rama margarin, 200 g tepertőkrém (1 db vörös-hagymával, 1 kávéskanál borssal és 1 evőkanál mustárral ízesítve), 1 teáskanálnyi rózsabors

Elkészítés

Klasszikus tepertőkrémet készítünk (nem túl zsírosat) gondosan válogatott húsosabb tepertőből. Hagyományos módon vöröshagymával, borssal és kevés mustárral, sóval ízesítjük. Tört rózsaborsot adunk hozzá. A végén pedig annyi margarinnal lazítjuk, ami a kenhető, krémes állag eléréséhez szükséges. A krémet kétszer-sültön kínáljuk, a tetejére ementáli és füstölt reszelt sajtot olvaszthatunk. A falatkákat friss koktélparadicsommal díszítjük.

Rokfortos, mogyorós ínyenckrém

Hozzávalók

100 g Rama margarin, 100 g rokfort vagy sajt, 1 tubus natúr krémsajt, 3 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál tejföl, 25 g darált sósmogyoró

Elkészítés

Homogénre keverjük a rokfortos sajtot a tejszínes krémsajttal és az összezúzott fokhagymával, majd a margarint belekeverve kenhető állagúvá tesszük. A teljes krémet tejföllel lazítjuk. Végül a krémbe keverjük a darált sósmogyorót és apró kenyérfalatokon kínáljuk.

Lazacos ínyenckrém

Hozzávalók

250 g Rama margarin, 200 g lazac (friss vagy fagyasztott), fél csokor citromfű, 3 db zöldhagyma (csak a zöldje, apróra vágva), fél csokor kapor, 1 kávéskanál só

Elkészítés

A lazacot blansírozzuk (forrásban lévő vízben rövid ideig előfőzzük), majd szitán átnyomjuk. A kihabosított margarint összekeverjük a finomra vágott fűszernövényekkel, és a szitán áttört lazaccal.

Medvehagymás ínyenckrém

Hozzávalók

500 g Rama margarin, fél csokor medvehagyma, 1 citrom leve, 2-3 evőkanál tejföl, fél evőkanál só, 1 kávéskanál bors

Elkészítés

A medvehagymát vagy teljesen apróra vágjuk, vagy tégelyben  szétnyomjuk és összekeverjük a többi alkotóelemmel. Díszítésnek apróra vágott medvehagyma darabokat helyezünk a tetejére.

Almás ínyenckrém

Hozzávalók

200 g Rama margarin, 200 g reszelt alma, 1 teáskanál fahéj, 1 evőkanál méz

Elkészítés

A reszelt almát kinyomkodjuk, majd a margarinnal jól összedolgozzuk (esetleg turmixoljuk), míg krémes nem lesz. Fahéjjal, mézzel ízesítjük. Gyerekeknek csábító reggeli, tízórai vagy uzsonna.